среда, 08. јул 2015.

United of Manchester nastavlja da korača ka snovima!Fudbalski klub Junajted of Mančester, osnovan 2005. od strane navijača Mančester junajteda koji se nisu složili sa prodajom slavnog kluba Amerikancu Malkolmu Glejzeru, napravio je novi podvig. Krenuo je iz desete lige i ove sedmice je posle novog koraka - dospeo među šestoligaše.

Fotografija nastala minule noći, kada se slavila šampionska titula. Treća u desetogodišnjoj istoriji kluba, a četvrto probijanje u viši rang...
Kada je počeo sa radom, činili su ga isključivo amateri, pa su u njemu igrali šofer, službenici i keramičari, a kada su uveli i polu-profesionalce, njihova najveća plata u klubu bila je 100 funti nedeljno. Sada imaju nove snove, jer su mnoge od njih - već ostvarili.
Tim koji je zbog ljubavi svojih članova nazvan i “mali Mančester” uspeo je da u svoje prve tri sezone prebrodi tri ranga takmičenja, ali je onda tavorio u sedmoj ligi, polu-profesionalnoj. U njoj je bio čas šesti, čas 13, da bi pre tri godine, dok je klub organizaciono rastao, počeo da se probija ka vrhu. Bio je u proleće 2013. treći, u proleće 2014. drugi, a po prvi put ove srede njegovi članovi mogu da kažu: "Šampioni smo sedme lige!". I jesu.
U utorak uveče pobedili su Stourbridž sa 1:0 pred 3.588 svojih navijača, sa kojima su i proslavili istorijski uspeh. A imaju ih oni nekoliko već, i pre ovog odlaska na nedostižnih "+5" uoči poslednjeg kola.
“Navijački Mančester” je želeo da, "jednog dana, kada bude prikupio novac" izgradi stadion u Njuton Hitu, na mestu na kome je pre više od 130 godina prvu utakmicu odigrao Mančester junajted. Taman kada su stvari počele da se dešavaju u tom pravcu, grad je odustao od podrške, mada su čelnici Mančestera najavili da bi mogli da pomognu izgradnju na nekom drugom mestu. Sad, da li je to bilo da se ovaj novi klub ne bi tako olako dovodio u vezu sa onim slavnim Junajtedom, ne znamo, ali - "Junajted of Mančester" je nastavljao da živi. I da sanja. Svaki član je dužan da plati godišnju članarinu od 12 funti. To je oko 17 evra. Toliko mora da plati, a koliko će još da doda, kao donaciju, na svakome je da odluči. No, koliko god da pokloni klubu, jedan član i dalje ima samo jedan glas kada se održavaju sastanci. Upravu čine njih 11 (pravi tim), koje ostali članovi kluba prethodno izaberu. Plaćeni su samo izvršni direktor i sekretar kluba.
Sam klub počiva i na sledećim principima:
 
 • Klub razvija snažne veze sa lokalnom zajednicom, želeći da bude dostupan svima, a da pritom nikoga ne diskriminiše
 • Klub se trudi da, kada je god to moguće, izbegne komercijalizam
 • Klub pristaje na sponzorske ugovore, ali ne i da sponzorski logo bude na dresovima
 • Klub je neprofitna organizacija

Uz takve principe, Junajted of Mančester je igrao na terenu, a van njega se uspravljao sve više. Umesto Njuton Hita, izgradnja stadiona za oko 4.500 ljudi počela je na poljani koju je Ser Edvard Tutal Brodharst poklonio 1920. u znak pobede u Prvom svetskom ratu. I, izgrađen je taj "Brodharst park", jer su navijači sakupili više od pet i po miliona funti, što putem svojih deonica, što preko razvojnih fondova, što preko skupštine grada, čak i putem jednog ozbiljnog zajma.
 
I, tako, korak po korak, ka snovima se ide.

1 коментар:

 1. MOĆNI MOGUĆI KOLICINI KOJI SU MOJ BIVŠEG MUŽA VRAĆALI U MOJ ŽIVOT NAKON DA ME JE OSTAVIO POŠALJITE EMAILOM INFINITYLOVESPELL@GMAIL.COM ILI INFINITYLOVESPELL@YAHOO.COM DODAJTE GA NA WHATSAPP +2348118829899

  Pozdrav mojim prijateljima na mreži. Ja sam Diana Gilbert iz SAD-a, želim iskoristiti ovaj medij da zahvalim dr. Greatu jer mi je vratio bivšeg supruga. moj me suprug ostavio zbog svoje bivše djevojke koju je imao prije nego što se oženio za mene je to teška situacija. Nazvala sam ga i molila da se vrati odbio je rekao je da me više ne voli pokušala sam na sve moguće načine da ga vratim sve je bilo uzalud sam o tome rekao svojoj prijateljici, a ona mi je poslala e-mail dr. Greatu, a ja sam mu poslala e-mail i rekla mu svoj problem, a on mi je rekao što da radim i ja sam to učinio, a on je bacio ljubavnu čaroliju koja je vratila mog supruga u roku od 24 sata. Ako trebate pomoć u povratku s bivšim bivšim, pošaljite e-poruku na adresu Dr. Great na

  infinitylovespell@gmail.com ili infinitylovespell@yahoo.com

  WhatsApp mu +2348118829899

  pogledajte njegov blog http://infinitylovespell1.blogspot.com

  također možete posjetiti moj blog http://dianagilbert05.over-blog.com/

  ОдговориИзбриши